Home

Visie

De Protestantse Gemeente te Oude Wetering wil zich profileren als een levende kerk, een uitnodigende herberg. Zij zet haar deuren open om onze relatie met God, met elkaar en met de wereld om ons heen op diverse manieren uit te dragen en gestalte te geven.De kerk ben je zelf en met anderen.

We vormen een gemeenschap van mensen onderweg, met God als gids en gekenmerkt door diversiteit, geborgenheid, ontmoeting, openheid, spontaniteit en zelfinitiatief.

Schakelkerk

De bouw van dit kerkgebouw, een rijksmonument, is door de Hervormde Gemeente van Oude Wetering voltooid in 1691.
Na de fusie met de Gereformeerde Kerk in 2007 werd de ene week gekerkt in dit gebouw en de andere week in De Sprengkerk, maar sinds 2010 gebruikt de Protestantse Gemeente te Oude Wetering de Schakelkerk, een prachtig historisch gebouw, zeker 40 zondagen per jaar voor de wekelijkse kerkdiensten.
Het gebouw is gelegen aan de Oude Wetering en is ook over water te bereiken, dus een boot kan direct voor het gebouw aanmeren.

Sprengkerk

De Sprengkerk aan de Kerkstraat 50 is aan het begin van de 20e eeuw gebouwd en op 20 mei 1909, op Hemelvaartsdag, in gebruik genomen als Gereformeerde Kerk.
De kerk is een ontwerp van architect Tjeerd Kuipers uit Amsterdam.
Sinds 2011 is dit kerkgebouw, na een grote verbouwing, in gebruik genomen als Multifunctioneel Centrum en doet nog circa 12 keer per jaar dienst als kerkgebouw voor de Protestantse Gemeente te Oude Wetering.
De Sprengkerk wordt daarnaast veel gebruikt voor concerten, rouwdiensten, films, maaltijden, familie- en bedrijfsfeesten.